aistros-vaisiu-gerimasJeigu Jūsų kokteilių įvairovė siekia bent kiek toliau, nei Cuba Libre ar Mojito, anksčiau ar vėliau susidursite su kokteiliais, kurių viena sudėtinių dalių bus aistros vaisių sultys. Kalbant paprastai – tai pasifloros vaisių sultys. Parduotuvėse teko regėti gaminių su pavadinimais „Passion fruit drink“ ir panašiai, bet panagrinėjus sudėtį, paaiškėja, kad ten įeina ir obuoliai, ir mangai, ir apelsinai… kitaip tariant, pasiflorų sulčių ten kažkiek yra, bet papildomai gausite puokštę visų įmanomų kitų aromatų ir skonių. Jūsų dėmesiui, paprastas receptas, kaip pasigaminti aistros vaisių sultis patiems. Pasiflorų jau galima įsigyti Lietuvoje, stambesniuose prekybos centruose ir rekomenduojame rinktis labiau prinokusius vaisius. Su žemiau pateiktomis proporcijomis išeina ~1,5-2 l sulčių. Sulčių paruošimui reikės kokteilinės arba maišytuvo (blenderio).

Sudėtis:
5-6 stambios (skersmuo 4-5cm) ir gerai prinokusios pasifloros
Šaltas vanduo
Cukrus

Perpjaukite pasifloras per pusę ir su šaukšteliu išgramdykite viduje esantį turinį, kurį sumeskite į kokteilinę ar maišytuvą (blenderį). Įpilkite, atitinkamai pasiflorų turiniui, dvigubą kiekį šalto vandens ir maišykite vidutiniu greičiu apie minutę, bet nepermaišykite – jeigu per smulkiai suskaldysite sėklas, susidarys daug nuosėdų. Gautą masę perpilkite į indą per smulkų sietelį ir gerai išspauskite šaukštu, kad išlašėtų kiekvienas lašelis. Vėl įpilkite dvigubą kieki vandens jau turimam turiniui ir pagal skonį pridėkite cukraus. Cukraus dėkite po truputį ir vis paragaukite, kad nepersaldinti, o jeigu sultys išeina labai tirštos – papildykite vandeniu, bet nepersistenkite – gali išeiti labai skystos sultys, kas nėra gerai. Sultis laikykite uždarame inde, šaldytuve. Prieš vartojimą – suplakite susidariusias natūralias nuosėdas.