cukraus-sirupas Tai yra ne kokteilio, o ingrediento – kokteilių sudedamosios dalies receptas.

Sudėtis:
Dvi stiklinės vandens (500 ml)
Stiklinė baltojo cukraus (250 ml)

Vandenį ir cukrų supilti į puodą. Užvirti ant silpnos ugnies, maišant, kad cukrus gerai ištirptų. Užvirus, pavirti 1-2 minutes ir išjungti. Leisti ataušti ir supilti į indą laikymui. Laikytis vėsioje vietoje, geriausia – šaldytuve.

Norint padaryti cukraus sirupą tirštesnį ar saldesnį, rekomenduojame tokias proporcijas:

  • Labai tirštam – viena stiklinė vandens, viena stiklinė cukraus
  • Mažiau tirštam – trys stiklinės vandens, viena stiklinė cukraus.

Šį sirupą puikiai galima naudoti ne tik kokteiliams, bet ir maisto ruošimui. Kadangi, dažniausiai, kokteiliams jo reikia minimalaus kiekio, todėl ir nedidelės talpos užtenka ilgam.