imbierinis-limonadasNealkoholinis, gaivus gėrimas. Taip pat jis yra daugelio kitų kokteilių sudėtinė dalis. Dar žinomas kaip „Ginger Ale“ ir jo nesunkiai galima įsigyti parduotuvėse.  Bet juk patiems pasigaminti ne tik smagiau, bet ir skaniau.

Sudėtis:
2 dalys imbiero sirupo
1 dalis šviežiai spaustų žaliųjų citrinų sulčių
3 dalys gazuoto vandens arba paprasto vandens
Mėtos lapeliai

Kokteilio receptas surašytas dalimis, kad būtų lengviau pasiskaičiuoti gaminant didesnį kiekį. Pvz.: jeigu turite litro talpos indą, tai į jį reikės supilti ~150 ml šviežiai spaustų žaliųjų citrinų sulčių, ~300 ml imbiero sirupo, ~450 ml gazuoto arba paprasto vandens ir dar turėtų likti vietos ledukams.
Taigi, į indą, kuriame bus limonadas, įdėkite gerą saują ledo kubelių ir supilkite visus ingredientus. Mėtų lapelius šiek tiek sumaigykite, kad jie pradėtų skleisti aromatą ir tai pat sudėkite į indą.
Kokį vandenį rinktis – gazuotą ar ne, čia jau skonio reikalas, abu puikiai tinka. Tik jeigu renkatės gazuotą, rinkitės beskonį ir ne aromatizuotą.
Jeigu imbierinį limonadą gaminte kaip kitų kokteilių sudėtinę dalį, naudokite gazuotą vandenį ir nedėkite mėtų.