triple-sec

Turbūt daug kartų girdėjote tokius apelsinų likerių pavadinimus, kaip „Triple sec“, „Cointreau“ ir „Grand Marnier“. Kai kuriuos sunku rasti, o kiti – pakankamai solidžiai kainuoja, todėl kokteilius maišant kelis kart į metus, atrodo kaip visiškai bereikalingas daiktas.  Apelsinų likeris naudojamas daugumoje žinomiausių kokteilių: „Mėlyna Lagūna“, „Margarita“ ar „Cosmopolitan“.  Gera žinia ta, kad apelsinų likerį galima labai nesudėtingai pasigaminti namuose ir skonis jo bus tikrai ne prastesnis, nei įsigyto parduotuvėje, o greičiausiai – netgi geresnis.

Sudėtis:
¼ stiklinės tarkuotos apelsinų žievės
1 šaukštelis džiovintos tarkuotos apelsinų žievės
250 ml brendžio
250 ml degtinės
4 gvazdikėliai
500 ml cukraus sirupo

Nutarkuokite apelsinų žievę, stengdamiesi kuo mažiau kliudyti baltą sluoksnį, esantį po žieve. Tarkuokite per smulkią tarką. Žievę, tiek džiovintą, tiek ne, kartu su degtine ir brendžiu supilkite į gerai uždaromą konteinerį, gerai suplakite ir uždarykite. Laikykite kambario temperatūroje 20 dienų. 21-ą dieną įdėkite gvazdikėlius, uždarykite ir palaikykite dar parą. Po paros, turinį perkoškite per sietelį ir dar kartą nukoškite per kavos filtrą, kad neliktų priemaišų. Supilkite į indą kartu su cukraus sirupu, uždarykite, suplakite ir bent parą palaikykite prieš vartojant.
Likeris skaniausias išlieka pusmetį.