Recipe img
  • Įvertinimas: no comments
Add to Favorite

Kokteilio Aprašymas

Turbūt daug kartų girdėjote tokius apelsinų likerių pavadinimus, kaip „Triple sec”, “Cointreau” ir “Grand Marnier”. Kai kuriuos sunku rasti, o kiti – pakankamai solidžiai kainuoja, todėl kokteilius maišant kelis kart į metus, atrodo kaip visiškai bereikalingas daiktas. Apelsinų likeris naudojamas daugumoje žinomiausių kokteilių: „Mėlyna Lagūna“, „Margarita“ ar „Cosmopolitan“. Gera žinia ta, kad apelsinų likerį galima labai nesudėtingai pasigaminti namuose ir skonis jo bus tikrai ne prastesnis, nei įsigyto parduotuvėje, o greičiausiai – netgi geresnis.

Ingredientai

  • Tarkuotos apelsinų žievės ¼ stiklinės
  • Džiovintos tarkuotos apelsinų žievės 1 šaukštelis
  • Brendžio 250 ml
  • Degtinės 250 ml
  • Gvazdikėliai 4
  • Cukraus sirupas 500 ml

Žingsniai

  1. Nutarkuokite apelsinų žievę, stengdamiesi kuo mažiau kliudyti baltą sluoksnį, esantį po žieve.
  2. Tarkuokite per smulkią tarką.
  3. Žievę, tiek džiovintą, tiek ne, kartu su degtine ir brendžiu supilkite į gerai uždaromą konteinerį, gerai suplakite ir uždarykite.
  4. Laikykite kambario temperatūroje 20 dienų.
  5. 21-ą dieną įdėkite gvazdikėlius, uždarykite ir palaikykite dar parą.
  6. Po paros, turinį perkoškite per sietelį ir dar kartą nukoškite per kavos filtrą, kad neliktų priemaišų.
  7. Supilkite į indą kartu su cukraus sirupu, uždarykite, suplakite ir bent parą palaikykite prieš vartojant.

Kokteilio įvertinimas

Spauskite norėdami įvertinti

Įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Nėra jokių įvertinimų

Panašūs receptai

Alkoholiniai kokteiliai

Alkoholiniai kokteiliai

Alkoholiniai kokteiliai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

  Your rating was

Grįžti į viršų