bananu-likerisYra nemažai kokteilių, kurių viena iš sudėtinių dalių būna bananų likeris arba bananų kremas arba bananų trauktinė. Šį ingredientą galima įsigyti parduotuvėse, bet puikiausią jo pakaitalą galima pasigaminti namuose. Ir jis tikrai nebus prastesnis už įsigytą parduotuvėje.

Sudėtis:
2 bananai
350 ml šviesaus kubietiško romo
125 ml vandens
125 ml rudojo cukraus

Bananus nulupkite ir supjaustykite griežinėliais, sudėkite į indą, kuriame kurį laiką reikės palaikyti gaminamą bananų likerį. Ten pat supilkite romą, sukratykite ir palikite stovėti kambario temperatūroje 3-4 dienas, atokiau nuo tiesioginės saulės šviesos. Indo turinį perkoškite per dvigubą marlės audinį, taip atskirdami banano dalis nuo skysčio. Gerai išspauskite, kad visas skystis išlašėtų ir gautą skystį dar kartą perfiltruokite per kavos filtrą, kad neliktų tirščių. Į nedidelį prikaistuvį supilkite vandenį ir rudąjį cukrų, užkaiskite. Maišykite, kol užvirs, kad cukrus neprikeptų. Užvirus pavirkite 5-7 minutes, kol susiformuos sirupas, išjunkite ugnį ir leiskite visiškai ataušti. Gautą sirupą, kartu su anksčiau gautu bananų ekstraktu, supilkite į indą, kuriame planuojate laikyti naminį bananų likerį. Gerai suplakite ir palikite stovėti šaldytuve dienai, o tada jau galima bus vartoti.
Likerį laikykite šaldytuve, geriausias išlieka 1-2 mėn.
Atkreipkite dėmesį į tai, kad romą rinkitės būtinai kubietišką ir be prieskonių. Kitaip likeris gali gautis labai įdomaus skonio.