kahluaKahlua – kavos likeris su vanilės prieskoniu, kurį nėra sudėtinga pasigaminti namų sąlygomis. Šis likeris naudojamas daugelyje kokteilių, kulinarijoje ir konditerijoje.

Sudėtis:
1 l vandens
500 ml balto cukraus
3 arbatiniai šaukšteliai tirpios kavos
1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
500 ml degtinės

Vandenį, cukrų ir kavą supilti į puodą ir užvirti maišant, kad cukrus neprikeptų ir ištirptų. Užvirus, virti, nuolat (kas 10-20 minučių) pamaišant tris valandas (taip, taip – 3 valandas). Po virimo, leisti visiškai ataušti, supilti degtinę ir vanilę, labai gerai išmaišyti ir supylus į gerai užkimštą tarą laikyti šaldytuve.
Su nurodytais kiekiais išeina ~1,25 l Kahlua. Ilgiau pastovėjus, gali susiskaidyti ingredientai inde, todėl, prieš vartojant – supurtykite tarą, kurioje laikote Kahlua.