degtines-sirdelesNe visai kokteilis, bet puikus receptas paįvairinti tokias šventes, kaip Šv. Valentino diena, vestuvės, sukaktuvės ir panašiai.

Sudėtis:
Pora puodelių vandens (~480 ml)
1 pakelis želė (raudono, vyšnių ar braškių skonio)
1 puodelis degtinės (~240 ml, paprastos arba vanilės skonio)

Papildomai reikės nedidelių širdelės formos formelių.

Vieną puodelį vandens ir puodelį degtinės supilkite į indą, gerai pamaišykite ir padėkite į šaldytuvą. Luktelkite, kol mišinys visiškai atšals (bet ne sušals!). Į virimo puodą supilkite kitą puodelį vandens. Vandeniui užvirus supilkite želatiną, maišykite kol jis ištirps. Želatinui ištirpus, supilkite atšaldytą  vandens ir degtinės mišinį. Procesą pabaikite taip, lyg ruoštumėte paprastą žele (instrukcijas žiūrėkite ant žele pakelio). Kai žele bus paruoštas, supilkite į neaukštą stačiakampę kepimo formą ir padėkite į šaldytuvą ataušti. Kai žele bus standus ir ataušęs, formelių pagalba išpjaustykite širdeles.  Viskas!

Gražios šventės!