vaivoryksteBūkim biedni, bet teisingi – tai daugiau šou elementas, nei kokteilis. Ar kada nors matėte bare, kaip barmenas į eilėn sustatytas taureles supilsto skirtingų spalvų gėrimą iš tos pačios taurės? Nematėte? Nieko tokio, tuoj pamatysite.

Sudėtis:

60 ml Grenadino sirupo
60 ml Sweet and Sour mišinio
90 ml apelsinų sulčių
30 ml degtinės
30 ml Blue Curacao likerio

Pirmiausiai į plačią aukštą taurę pilate Grenadiną ir atsargiai įdedate saują ledo kubelių. Šiaip tai, net rekomenduotume grūstą ledą, o ne ledo kubelius. Tada per šaukštelį  iš eilės supilate: Sweet and Sour mišinį, tada apelsinų sultis, tada degtinę. Galiausiai, pilate Blue Curacao likerį per taurės kraštą ir nedelsdami uždengiate taurę koštuvu ar jį atstojančiu daiktu ir pilate į taureles, pripildydami vieną po kitos.

Rekomenduojame pradžiai pamėginti su 6-7 taurelėm, o vėliau, kai labiau įgusite, skaičių padidinti. Teisybės dėlei reikia pripažinti, kad tas taureles po to nėra labai skanu gerti, nes ten skonis… kaip vaivorykštės. Na, bet dėl skonio nesiginčijama, gal Jums patiks.

Internete galima rasti ir kitokių variantų, su įmantresniais ingredientais, bet mūsų galva čia pats paprasčiausias variantas.

O jeigu vis tiek neaišku, kaip tai daroma, pasižiūrėkite šį neįmantrų video: