imbierinis-sirupasIngredientas naudojamas gėrimams ir patiekalams ruošti. Jo prireiks gaminant imbierinį limonadą, dar žinomą kaip „Ginger Ale“.

Sudėtis:
500 g imbiero šaknų
350 g baltojo cukraus
500 ml vandens

Imbierą nuskuskite ir smulkiai supjaustykite. Sudėkite į puodą su vandeniu. Užkaiskite puodą, palaukite kol užvirs ir virkite ant vidutinės ugnies 5 minutes. Išjunkite ugnį ir puodą uždengę dangčiu palaikykite mažiausiai valandą. Skystį nukoškite per sietelį, atskirdami imbiero gabalėlius, kuriuos tiesiog išmeskite. Skystį vėl supilkite į puodą, supilkite cukrų ir užskaitę, ant mažos ugnies, maišykite, kol ištirps cukrus, bet neleiskite užvirti. Dar kartą nukoškite sirupą, šį kartą  – per kavos filtrą. Leiskite sirupui ataušti ir supilkite į sandariai uždarom indą, kuriame laikysite sirupą.

Su šiame recepte nurodytomis proporcijomis, pavyksta pasigaminti ~600ml sirupo. Laikykite jį šaldytuve, geriausias išlieka 1-2 mėnesius.