laimu-sirupasIngredientas, naudojamas kokteiliuose ir kulinarijoje.

Sudėtis:
 18 žaliųjų citrinų
500 ml cukraus

Gerai nuplaukite žaliąsias citrinas, tada nuskuskite žievę su skustuku (arba galite bandyti tarkuoti), stengdamiesi kuo mažiau užkabinti baltą sluoksnį, esantį po žieve. Turėtų išeiti apie ~150 gramų žievės.
Žaliąsias citrinas perpjaukite per pusę ir gerai išspauskite. Turėtų gautis ~500 ml skysčio.
Skystį ir cukrų supilkite į sandariai uždaromą indą ir 3-5 minutes maišykite, kol cukrus galutinai ištirps. Žievę sumaigykite ir sudėkite į tą patį indą, dar kartą gerai išmaišykite. Sandariai uždarykite indą ir palaikykite šaldytuve vieną parą. Po paros laiko išimkite, gerai nukoškite ir pašalinkite žievę bei užsilikusius tirštimus, supilkite į butelį ar indą, kuriame laikysite sirupą. Palaikykite dar parą šaldytuve, prieš naudojant.

Su aukščiau paminėtom proporcijom, turėtų išeiti ~0,85-1 l sirupo.